Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 15 Oktober 2009

Aku Hamba dan Khalifah ALLAH


Setelah lama bermusafir tanpa arah tuju, aku ditunjukkan suatu arah tuju, suatu arah tuju yang amat besar nikmat dan manfaatnya, namun jalannya penuh dengan duri yang menderitakan, hanya Pencipta derita dan bahagia sahaja yang dapat menolongku menempuhinya..
Tidak aku harapkan dari orang lain melainkan doa dan nasihat yg membina serta berguna.


Ada org suka dipandang mulia tp ada juga org yg berasa amt malu dan segan apabila ada org memandang mulia kpdnya.. Selalunya org memanndang mulia kpd kita krn mrk tidak tahu dosa2 kita, mrk hanya menilai kita pd pakaian kita, apa jwtn kita, siapa kwn2 kita, dan harta2 kita. Sedangkan org yg paling mulia ialah org yg paling bertaqwa.

"Sesungguhya org yg pling mulia diantara kamu ialah org yg pling brtaqwa"Firman ALLAH...

Org yg sedar akn dosa2 nya tidak bangga apabila dipandang mulia dan dipuja-puji....... Kita semua adlh hamba Allah, kita semua sama walaupun berbeza rupa paras. Tiada siapa yg berhak dipuji melainkan Allah krn Dialah yg menentukan sgalanya. Jika kita pandai, Allah lah yg memberi kita pandai, jika kita kuat, Dialah yg memberi kita kuat, jika kacak/lawa, Allah yg memberi kpd kita, jika kita dihormati, Allah lah yg bg kita dihormati.... Apa yg ada pd kita skrg hanyalah pinjaman.

Matlamat kita ialah mardhotillah, kita melakukan sesuatu utk mendapatkan mardhotillah. Jgn sampai pujian drpd org menyebabkan kita lalai sehingga kita meletakkan pujian org sebagai matlamat kita.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular