Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Jumaat, 27 November 2009

Teruskan Berjihad Sehinnga Telah Terbukti Keimanan Anda!

Allah berfirman"Dan Kami akn menguji kamu sehingga Kami tahu siapa yg benar2 berjihad dan siapa yg benar2 sabar, Kami juga akn menguji hal kamu"

Firman Allah"Dan tidak henti2 nya org2 kafir itu memerangi kamu sehingga mrk dapat memurtadkan kamu jika mrk mampu"

Firman Allah lg "Dan berjihadlah kamu pd jalan Allah dgn jihad yg sebenar2 nya, dia tlh memilihmu (utk berjihad pd jln Nya), dan Dia tidak menjadikan kepayahan kpd mu dalam urusan agama"

Firman Allah lg "Dan org2 yahudi dan nasrani itu tidak akn redho kpd mu sehingga kamu mengikuti (agama) mrk"

Kalau di Palestin, umat Islam diserang dan diuji dgn peluru, bom, kereta kebal, jet pejuang, dan peluru berpandu Yahudi. Tapi di Malaysia umat Islam diserang dan diuji dgn cara yg berbeza. Mrk diserang dgn senjata yahudi yg lain. Yg kita tak sedar. Yg kita mudah terkena..

Antara senjata yg mrk gunakan ialah 6S. Sport, Screen, dan lagi empat. Senjata ini tanpa disedari telah menembusi hingga ke dalam rumah kita dan juga tempat belajar kita. Tidak salah utk bersukan, tp jgn melampau2 hingga melebihkan ia berbanding agama. Tidak salah menonton tv, tp jgn menonton selalu krn ia byk mengandungi perkara2 yg merosakkan pemikiran dan akhlak.

Ana cukup bangga dgn pejuang2 Islam yg tidak lut dgn sejata2 Yahudi ini. Contohnya Harun Yahya yg giat membuktikan kebenaran Islam sehingga Yahudi dtg ke rumahnya dan memberi tawaran berupa wanita lawa dan wang berjuta2 kpd nya jika dia berhenti dari perbuatan mulianya itu.. Tp dia sikit pun tak teringin semua itu, Keredhoan Allah dan Syurga adlh lebih dia cintai. Sehingga mrk menfitnahnya menggunakan ganja lantas menangkapnya ke dlm penjara dan dipenjarakan dgn pesakit2 mental yg kritikal. Namun dia dgn tenang mengatakan "Allah with us". Begitu juga dgn Umar Mukhtar yg tidak lut dgn tawaran wang berjuta2 dan kemewahan hidup yg ditawarkan oleh kerajaan Itali jika dia berhenti dari berjihad. Bahkan dia terus berjihad sehingga dia dpt sesuatu yg lebih baik dari semua tawaran itu iaitu mati syahid, masuk syurga.

Kejayaan tidak akn datang bergolek. Ia akn datang slps berjuang dan bersusahan. Bg umat Islam mrk tidak akn kalah jika mrk berjuang. Samada menang atau mati syahid. Jika mrk menang, mrk dpt menegakkan Islam di bumi dan memperoleh pahala. Jika mrk syahid, mrk beroleh syurga.

Antara byk2 senjata, 6S itulah yg terbahaya. Jika kita lut dgn ia, kita tak kan dapat maju ke medan jihad. Utk berjaya, kita perlu menjadi hamba Allah yg benar2 mengikuti apa yg tlh Dia turunkan. Ini bertepatan dgn firman Nya

"Fainna hizballahi humul ghalibun"
"Mk sesungguhnya golongan pengikut2 Allah itulah org2 yg berjaya"

Kebenaran ayt ini dpt kita ketahui dgn menghayati sejarah kegemilangn Islam di zaman dahulu.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular