Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 7 Januari 2010

Bangkit! Bangkit! Bangkitlah Wahai Umat Islam!!!


Firman Allah "Wahai org2 yg beriman, sahutlah dan sambutlah seruan Allahdan seruan RasulNya apabila Ia menyeru kpd kamu kpd perkara2 yg menjadikan kamu hidup sempurna (seruan jihad dan seruan2 agama)..." 24,surah al-anfal.

"Dan tidak henti-hentinya org2 kafir itu memerangi kamu sehingga mrk berjaya memurtadkan kamu dari agamamu jika mrk mampu" dlm surah al-baqarah.

Di Malaysia ini, jangan kita ingat negara kita aman selamat drpd peperangan, krn perkara itu dpt dirasakan semakin hampir. Islam semakin berani disentuh kesuciannya oleh org2 kafir. Ini tanda nya, masa kebangkitan org2 yg mempunyai ruh Islam dlm dirinya semakin dekat. Org2 yg mempunyai ruh Islam dlm dirinya tak kan diam melihat Islam diperendah-rendahkan, bahkan sanggup mati krn mempertahankan kesuciannya! Mrk akan bangkit setelah dikejutkan dgn seruan2 jihad yg semakin menengking tinggi suara2nya..

Jgn kita jadi org yg diam dikala melihat Islam diperendah-rendahkan, krn Allah cukup2 membenci golongan sebegini.

Firman Alah "Dan apabila diturunkan satu surah Al-Quran (yg menyuruh mrk): Berimanlah kamu kpd Allah, dan berjihadlah bersama2 dgn RasulNya. Nescaya org2 yg kaya diantara mrk meminta izin kpd mu dgn berkata : Biarkanlah kami tinggal bersam dgn org2 yg tinggal (tidak turut berjihad). Mrk suka tinggal bersama org2 yg ditinggalkan (krn uzur) dan dgn sbb itu, hati mrk dimeteraikan atasnya, sehingga mrk tidak dpt memahami sesuatu" 86-87 surah at-taubah.


Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular