Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 16 Januari 2010

Binalah Karisma Diri!

Firman Allah "Wa a'iddu lahum mastatho'tum min quwwah..." Maksudnya "Dan siap sediakanlah utk menghadapi mrk itu (musuh2 Islam) apa sahaja yang termampu dari segi kekuatan..."

Bagi pelajar, kita mungkin tidak mampu utk mempersiap sediakan diri dgn kekuatan ketenteraan seperti berlajar menembak, buat latihan ala2 tentera dan sebagainya. Saya ulangi, mungkin. Maksudnya, bg pelajar lelaki mungkin boleh, tp bg pelajar wanita mungkin tidak. Namun, kita mampu mempersiapkan kekuatan dgn membina karisma diri kita agar kita mampu berdakwah dgn berkesan di masa hadapan!

(Ustaz Fadil Nor)

Cuba kita lihat bagaimana Ustaz Fadhil Nor berdebat di parlimen, kata2nya cukup ampuh, disertai dgn dalil2 drpd kitab dan sunnah serta dalil2 naqli, selain itu bahasa yg digunakan juga amat sesuai dgn keadaan dan tempat.. Lawannya menjadi segan dgn nya, kawan nya menjadi suka kpd nya.

(Asy-Syahid Syeikh Abdullah Azzam)

Cuba kita lihat pula pada Asy-Syahid Abdullah Azzam, pidatonya sungguh menaikkan semangat jihad pemuda/i2 Islam. Banyak pemuda2 Islam menyertai jihad di Afghanistan krn terkesan dgn pidato2nya. Tidak kurang juga dgn Imam Hassan Al-Bana yg dgn pidato dan dakwahnya di kedai2 kopi, telah byk melahirkan pejuang2 Islam. Juga samalah dgn Sayyid Hassan Nasrallah, pidatonya cukup lantang dan bersemangat, pejuang2 Hizbullah berjuang tanpa ada rasa takut, mrk berjihad bagaikan seperti singa yg mengamuk! Samalah juga dgn Syeikh Ahmad Yasin, walaupun beliau tiada kekuatan dari segi tubuh badan, namun dgn karisma yg ada padanya, dia berjaya menaikkan semangat jihad rakyat Palestin sehingga meletusnya Intifadhah dan sehingga terbinalah Hamas! Mujahid Hamas berjihad dgn penuh semangat. Tentera Israel lari apabila mendengar pejuang2 Hamas bertakbir..

(Sayyid HassanNasrallah)

Saya pernah menyertai demonstrasi aman untuk membantah penggunaan kalimah Allah dlm gereja. Saya cukup bersemangat ketika itu, sehinggakan lutut saya terketar2 dan suara saya menjadi sebak, air mata juga menjadi bertakung. Semangat tak kira.. Tengah2 berdemonstrasi, tiba2 ada seorg abg menyuruh saya berpidato/bercakap menggunakan alat pembesar suara.. Saya bukan tak mahu, tp saya waktu itu saya ketar sikit sbb terlampau bersemangat. Lagipun, saya tak reti berpidato yg sebenarnya. Saya tolak saja tawarannya. Saya ada kemahuan tp tiada kemampuan.

Akhirnya saya sedar bhw karisma dan kemahiran berpidato itu penting! Ia amat penting dan berguna dlm usaha2 menegakkan Islam. Sebagai cintoh, Klu musuh mai kutuk agama kita, kita pun mestilah mau mempertahankan agama kita, tp kita tak mampu nak bercakap utk mematahkan hujah musuh walaupun sepatah.. Cukup memalukan... Oleh itu, tiada syak lagi utk saya katakan bhw karisma dan kemahiran dlm berpidato itu amat penting dlm usaha2 menegakkan Islam!

Binalah karisma diri anda, anda merupakan pemuda/i harapan Islam. Andalah yg perlu menyambung perjuangan Islam, pejuang2 Islam yg ada sekarang takkan hidup selamanya, mrk akn mati dan kitalah yg akn mengganti mrk. Kemudian setelah kita mati, generasi seterusnyalah yg akn mengganti kita. Kita semua adalah daie. Kita semua berhak membina karisma diri utk digunakan dlm berdakwah.

Sabda Nabi, "Siapa yg mengucapkan tiada tuhan selain Allah mk dia adalah pendakwah"

Usah tunggu2 lagi, siap sediakan kekuatan utk memperjuang dan mempertahankan Islam mulai sekarang!

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular