Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 27 Februari 2010

Hilangnya Kekuatan Umat Islam Kerana..

Firman Allah S.W.T. "Mereka rela bersama dgn org2 yg tidak pergi berperang, dan HATI MEREKA TELAH DIKUNCI MATI, maka mrk tidak mengetahui (kebahgiaan beriman dan berjihad)" At-Tawbah:87

Org Islam yg tidak mahu berjihad, hati mrk dikunci oleh Allah. Golongan yg hatinya tlh terkunci ini tidak ada rasa sensitive dgn kezaliman2 Israel dan Amerika terhadap umat Islam di dunia ini. Mrk hanya mementingkan urusan dunia mrk. Bertepatan dgn apa yg telah lama kita tahu bhw
punca kelemahan umat Islam >> Cinta dunia dan takut/bencikan jihad


Umat Islam sekarang ini yg sebenarnya telah
MENINGGALKAN JIHAD. Ini menyebabkan mrk terus ditindas dan akan hidup hina. Kata2 orang barat,

"Kita takkan mampu mengalahkan umat Islam selagimana Al-Quran berada di tangan kanan mrk dan Pedang berada di tangan kiri mrk".

Ketahuilah wahai pembaca2 yg dikasihi, musuh2 Islam cukup takut jika umat Islam menghayati erti jihad. Mereka amat takut jika umat Islam mempunyai ruh jihad. Krn mrk tahu bahawa

"Jihad merupakan punca ke
kuatan Islam".

Mereka telah merancang dan telah berjaya menjauhkan 'ruh al-jihad' dari dada pemuda2 pemudi2 Islam. Mereka telah berjaya melaksanakan perancanagn mereka untuk menanamkan fahaman bhw
ISLAM ITU HANYALAH SEKADAR IBADAH, JIHAD ITU BUKAN ISLAM, TP ITU IALAH KEGANASAN.Mereka berjaya memisahkan antara Islam dan Jihad. Mereka tidak kisah jika umat ini mahu beribadah sebanyak manapun asalkan jangan sesekali cuba membangkitkan ruh jihad.


Cuba kita lihat, yg sebenarnya ibadah haji bukan sekadar ibadah. Tp ia merupakan tarbiah utk umat Islam utk menanamkan semangat berkorban dan berjihad. Dgn menghayati sungguh2 ibadah haji, umat Islam akan bangkit dgn jihad mrk. Inilah yg musuh2 Islam tak mahu. Mereka sekarang telah barjaya memisahkan antara haji dan jihad. Mereka berjaya menguasai pemikiran kita bahawa haji itu hanyalah sekadar ibadah, dan sekadar utk mendapat gelaran haji. Akhirnya, ibadah haji yg kita lakukan itu tidak berhasil utk membangkitkan semngat berkorban dan jihad umat Islam. Ianya seolah2 hanya sia2.

Sekarang ini, musuh2 Islam semakin aktif dan semakin cerdik dalam menghapuskan semangat jihad di kalangan umat Islam. Mereka menggunakan hadis Nabi utk menyelewengkan fahaman Umat Islam. Mereka mambawa fahaman bhw
jihad yg terbaik ialah jihad nafsu, jadi kita tak perlu lagi untuk jihad qital (mereka mahu umat Islam meninggalkan jihad). Ataupun fahaman yg lain, kalau nak berjihad qital mestilah lepas jihad nafsu dahulu. Mereka sengaja meletakkan batu penghalang yang amat besar didepan pemuda pemudi Islam utk mara ke arah jihad. Jihad nafsu itu payah, tapi cukup mudah untuk disebut. Mustahil kita dapat menewaskan nafsu kita 100%, ini beerti mustahil untuk kita pergi berjihad... Memang mereka sengaja melemahkan semangat juang kita dgn fahaman ini. Fahaman yg lain pula, beranikah kita berjihad? sanggupkah kita kena tembak? Lihat! Mereka sengaja menimbulkan keraguan dalam hati remaja2 Islam. Ini sebahgian dari fahaman2 yg telah berjaya diterapkan kedalam umat Islam.

Secara jujur saya katakan, ramai pemuda2 yg telah berjaya dipesong hati mereka kerana fahaman2 ini. Kita perlu bersiap sedia untuk berjihad sepertimana Amerika dan Israel bersiap sedia untuk menghapuskan Islam di dunia ini. Dengan fahaman2 negatif di atas, minda kita telah pun berjaya dipesongkan untuk bangkit berjihad.

(Musuh2 Islam tidak meninggalkan usaha mereka dalam menghapuskan Islam, mengapa perlu kita meninggalkan jihad kita untuk mempertahankan Islam?)

Hasilnya, kita terus membiarkan musuh2 kita menguasai segala kekuatan dan terus merancang serta berusaha untuk menghapuskan Islam. Kita juga terus lalai utuk bersiap sedia dan bangkit untuk berjihad. Kita tak mau berjihad dgn alasan kononnya menumpukan jihad nafsu tapi kita yg sebenarnya telah meninggalkan jihad yg amat penting iaitu jihad mempertahankan Islam. Apa sangatlah yg kita jihadkan dgn nafsu kita itu.. Usah menjadikan jihad nafsu sbg alasan utk meninggalkan jihad yg penting ini!

Bertepatan dgn firman Allah "Dan tidak henti-hentinya orang2 kafir itu memerangi kamu sehingga mereka berjaya memurtadkanmu jika mereka mampu" Dalam surah al-baqarah

Begitu licik perancangan mereka..


Wahai pembaca,
adakah anda ada rasa sensitivety pabila melihat umat kita sedang dizalimi? Orang2 tua dibantai, kaum wanita dirogol, remaja2 ditangkap, bayi2 dibunuh, masjid2 dibom. Contohnya seperti di Palestin, Iraq, Afghanistan, dan Checnya. Dimana?


Adakahkah anda rasa sedih apabila mengetahui bahwa Freemason dan musuh2 Islam yg lainnya dari dulu lagi telah merancang, berusaha, dan
telah berjaya menewaskan Islam? (Islam kuat pabila umatnya kuat, Islam lemah pabila umatnya lemah. Cara untuk menjatuhkan Islam ialah jatuhkan umatnya). Contohnya, mereka telah berjaya menjatuhkan khilafah, berjaya menghapuskan hudud, berjaya merosakkan umat Islam dgn sex dan benda2 lucah, berani menghina Nabi Muhammad, Masjid dan Al-Quran,.. berani menggelar pejuang2 Islam sebagai pengganas, berjaya menundukkan pemerintah2 negara Islam mengikut telunjuk mereka.

Usah berbohong, ketahuilah bahawa anda tidak ada rasa sensitive pun, anda hanya mementingkan kehidupan dunia anda. (Anda ada penyakit cinta dunia)

Wahai pembaca,
Adakahkah anda mempunyai azam yang tinggi untuk bangkit berjihad setelah anda tahu bahawa Islam memerlukan bantuan anda???
Anda bohong, anda tidak ada azam pun. Anda takut untuk bangkit berjihad (Anda ada penyakit takut/bencikan jihad)

Sekarang, inilah punca umat kita terus ditindas. Puncanya ialah kita tiada rasa sensitive dgn masalah umah krn kita hanya sensitive dgn masalah kehidupan dunia kita (cinta dunia). Punca kedua, kita tiada azam yg tinggi utk bangkit berjihad krn kita takut utk berjihad. (takut/bencikan jihad)

Inilah 2 rahsia kelemahan kita yg sudah lama Yahudi mengetahuinya.
INGATLAH! JIHAD MERUPAKAN PUNCA KEKUATAN UMAT INI. DGN JIHAD, ZAMAN KEGEMILANGAN ISLAM BERJAYA KITA KEMBALIKAN. Memanglah jihad itu tebahagi kpd banyak jenis, namun jihad itu ialah jihad pd makna umum. Jihad pd makna yg khusus ialah jihad qital. Tidak sama ganjaran pahala serta kepentingan antara jihad yg umum dgn jihad yg khusus.


SEDARLAH BHW KESILAPAN KITA IALAH KITA MENGUTAMAKAN JIHAD UMUM DGN MENINGGALKAN JIHAD YG KHUSUS.


Sabda Nabi "Al-jihadu madhin ila yaumil qiyamah" (Jihad itu berterusan sehingga hari qiyamat)

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular