Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 15 Julai 2010

Islam Memerlukan Perwira Berani MatiAjaran Islam takkan mampu untuk berkekalan sehingga ke hari ini tanpa adanya perwira2 agama yg berani mati.

Mereka mempertahankan Islam dengan gagah beraninya, berdepan dengan serangan musuh2 ALLAH. Banyak para sahabat telah syahid di perang Badar, Uhud dan peperangan2 lain, perkara ini berterusan sehingga ke zaman tabik tabiin dan sehinggalah ke hari ini. Para mujahid mengorbankan diri mereka demi Islam.Semenjak kita menjadi Islam, apakah khidmat bakti yg telah kita curahkan untuk Islam??

Setakat mana kita benar2 komited dalam berjuang???
Adakah kita ini hanya mahu berjuang bila disediakan karpet merah dan kemewahan, dan melarikan diri pabila mengetahui bahawa perjuangan itu penuh dgn ketegangan, dan kesusahan.

Sememangnya perjuangan itu penuh dgn ketidak seronokan. Didiklah diri mencintai perkara2 yg tidak disukai nafsu kita seperti meninggalkan kenikmatan tidur di atas katil di malam hari demi melaksanakan 2 rakaat tahajjud atau berpuasa.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular