Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 5 Ogos 2010

Karisma Tanpa Rohani Yg Mantap, 1 KekuranganFirman Tuhan sekelian alam:

"Sesungguhnya yang sebenar-benar beriman kepada ayat-ayat keterangan Kami hanyalah orang-orang yang apabila diberi peringatan dan pengajaran dengan ayat-ayat itu, mereka segera merebahkan diri sambil sujud (menandakan taat patuh), dan menggerakkan lidah dengan bertasbih serta memuji Tuhan mereka, dan mereka pula tidak bersikap sombong takbur.

Mereka merenggangkan diri dari tempat tidur, (sedikit sangat tidur, kerana mengerjakan sembahyang tahajjud dan amal-amal soleh); mereka sentiasa berdoa kepada Tuhan mereka dengan perasaan takut (akan kemurkaanNya) serta dengan perasaan ingin memperolehi lagi (keredaanNya); dan mereka selalu pula mendermakan sebahagian dari apa yang Kami beri kepada mereka.

(Surah sajdah 15-16)

Kau pandai berpidato,suaramu lantang ibarat halilintar yg menakjubkan.
Ilmumu tinggi, semua masalah dan persoalan dapat kau huraikan. Banyak yang kau tahu dalam hal agama.
Pakaianmu mengikut sunnah nabi, kemas bergaya.
Rakanmu ramai, semua mengenalimu.
Kedudukanmu tinggi di mata manusia., engkau dihormati di mana2.

Namun, mengapa apabila tiba azan subuh, engkau masih dibuai mimpi?
Mengapa tidak engkau kurangkan tidur malam mu demi melakukan 2 rakaat tahajjud?
Mengapa solat berjemaah selalu engkau lewat2kan?
Mengapa Quran tidak engkau jadikan sahabat baikmu?
Mengapa zikir kpd ALLAH engkau abaikan?
Subuh engkau tak kelihatan, zohor engkau lewatkan, asar engkau ringan-ringankan, bila maghrib engkau lantang berpidato.

Adakah engkau ingat dengan karisma semata-mata engkau akan berjaya???
Saidina Umar lebih takut kpd dosa yg dilakukan tentera nya berbanding dgn kekuatan musuh, krn dgn dosa yg para mujahid lakukan, ALLAh akan membiarkan mrk terhadap musuh2 mrk.
ALLAh tidak membantu orang2 yg berdosa!

Mustahil kita akan berjaya dgn kekuatan yg ada pada diri kita tanpa bantuan drpd ALLAH.
Sejak zaman dulu sehingga skrg, para pejuang Islam itu menang krn bantuan ALLAH, bukan krn kekuatan diri mrk!

Ayuh! Jika engkau mampu mengutamakan perasaan sahabat2mu dlm urusan dunia, mengapa tidak boleh engkau utamakan perasaan ALLAh dikala Dia menyerumu untuk menyembahNya?
Dikala engkau boleh bersegera dlm memenuhi kehendak perutmu yg lapar, takkan tidak boleh engkau memenuhi kehendak rohanimu yg lapar dahagakan kpd urusan mengingati ALLAH

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular