Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 5 Ogos 2010

Usah Biarkan Kesedihan Membinasakanmu


Buat semua mujahid yg sedang berjuang menegakkan cara hidup Islam, ketahuilah bahawa bukan semua manusia mahu berjuang bagi menegakkan cara hidup Islam. Bagi mereka, apa gunanya kita berjuang, bukannya kita dapat duit pun di atas perjuangan kita, bukan orang paksa suruh kita berjuang pun, bukan dapat jawatan pun, bukan dapat pujian pun, bukannya mati pun kalau tak berjuang. Bagi mereka untuk apa kita berjuang, daripada berjuang kan lebih elok kita buat maksiat, lebih baik kita buat benda2 yg melalaikan, lebih baik kita buat benda2 yg menyeronokkan.

Ketahuilah mujahid, bhw ketika mana terdetik di hatimu rasa nak berjuang, ketika itulah kamu telah berjaya dlm jihad nafsu, krn orang yg menjadi hwa nafsu itu cintakan nafsu sdg kan dirimu cintakan perjuangan dn sanggup mengenepikan segalanya demi perjuangan. Tidak patut manusia menyuruhmu berjihad nafsu ketika kamu ingin berjuang, krn tanpa jihad nafsu mustahil terdetik di hatimu rasa ingin berjuang. Tanpa jihad nafsu, engkau takkan sanggup menempuhi pelbagai kesukaran demi merealisasikan cita2 perjuangan. Tanpa jihad nafsu sudah lama engkau takkan menjejakkan kaki ke medan perjuangan krn takut hidup susah, kerna takut menanggung risiko, krn tak mahu susah.

Tidak patut manusia menyuruhmu menguatkan iman ketika kamu sdg bersiap nak pergi berjuang, krn tanpa iman mustahil kamu mahu melangkahkan kakimu dlm ranjau perjuangan. Mereka tidak patut menghalangmu dari jalan ALLAH!!!! Kerana orang2 yg menghalang manusia dari jalan ALLAH selalunya ialah orang2 yg kafir. Usahlah engkau lemah dengan tuduhan mereka bhw engkau tidak berjihad nafsu dan kurang beriman.


Firman ALLAH: "...janganlah engkau biarkan dirimu binasa(wahai Muhammad) kerana menanggung dukacita terhadap mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan apa yang mereka kerjakan."
[Surah Fatir ayat 8]

Engkau telah pun berjihad dgn nafsumu krn itu engkau mampu berdiri di atas jalan perjuangan yg asyik2 ditimpa musibah dan ketegangan. Engkau telah pun mempunyai iman krn itu engkau lebih mengutamakan perjuangan mengatasi kehendak dirimu. Terdapat hadis nabi yg isi pentingnya ialah, siapa yang ada padanya 3 perkara mk dia mendapat kemanisan iman, yg pertama, dia cinta kpd ALLAh dan Rasul melebihi segalanya, dia mencitai seseorang krn ALLAH, dia benci untuk mengkufurkan ALLAh sepertimana dia benci utnuk memasuki neraka ALLAH.
Teruskanlah perjuangan kerana ALLAH tetap bersama kita.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular