Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Selasa, 14 September 2010

Qiyamat itu Mungkin Pada Zaman Kita, Macam Mana Nak Hadapinya?

Ada seorang Ustaz yg diberi oleh ALLAH keistimewaan2 yg tak diberikan kpd hamba2 ALLAH yg lain. Beliau amatlah ingin berjihad, suatuhari beliau bermimpi bertemu dgn Rasulullah. Dalam mimpi itu, beliau diberikan pedang, baju perisai, serta sejadah. Apabila beliau terjaga dari tidur, semua itu ada d alam nyata. Perkara ini diceritakan oleh anak murid beliau yg menziarahi rumah beliau. Ustaz menceritakan hal ini ketika anak muridnya datang ke rumah.

Ustaz itu pernah menyebut 300 nama orang yang akan membai'ah Imam Mahdi yg mungkin bakal muncul pada lebih kurang 2012/2013/2014 keatas.. Salah seorang dari senarai nama yg disebut itu ialah namanya.


Perkara ini saya tidak paksa anda untuk mempercayainya. Biar anda sendiri yang mengkaji tentang topik "AKHIR ZAMAN" jika anda mahu selamat dalam kehidupan d akhir zaman ini. Carilah sendiri..


Islam bermula dalam keadaan asing dan berakhir dalam keadaan asing.

Sabda Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam:

Islam bermula sebagai (sesuatu yang) asing dan akan kembali menjadi (sesuatu yang) asing seperti awalnya. Maka berbahagialah orang-orang yang asing itu.[1]
Kemusykilan:

Dalam hadisnya di atas Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam telah meramalkan suasana agama Islam dan umatnya sebagai sesuatu yang asing. Ini selalunya dikaitkan dengan suasana umat Islam yang kecil jumlahnya, terpinggir lagi terbuang. Apakah ini yang sebenarnya dimaksudkan oleh Rasulullah ?


Penjelasan:

Sesuatu yang asing tidaklah bererti sesuatu yang kecil atau terpinggir, ia hanya bermaksud sesuatu yang berlainan daripada sesuatu yang lain. Umpamakan sebuah kedai yang menjual koleksi komik daripada pelbagai judul dan watak tetapi di satu sudut dijualnya kitab al-Qur’an al-Karim. Pasti sahaja kitab al-Qur’an tersebut dianggap “asing” oleh para pengunjung kedai, tak kira sama ada jumlah kitab al-Qur’an yang dijual itu melebihi atau mengurangi jumlah komik yang dijual. Namun keasingan kitab al-Qur’an dalam kedai tersebut tidaklah bererti ianya adalah sesuatu yang memiliki nilai ilmiah dan kebenaran yang lebih rendah daripada judul-judul komik dalam kedai tersebut, bahkan ia adalah lebih utama dan mulia dengan gandaan yang besar.


Demikian juga, apabila dikatakan Islam dan umatnya akan menjadi asing, ia tidaklah bererti keasingan yang memencil atau meminggirkannya. Asing di sini ertinya berlainan daripada lain-lain pola hidup dan adab masyarakat.

Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam menyampaikan hadis di atas bukanlah atas tujuan meramalkan sesuatu yang negatif terhadap umat tetapi bertujuan memperingatkan umat bahawa pada satu masa nanti mereka akan hidup di kalangan masyarakat yang sangat buruk adab dan perlakuan mereka. Masyarakat ini pula akan memandang syari‘at Islam sebagai sesuatu yang aneh, ketinggalan dan tidak lagi sesuai dengan peradaban semasa.

Oleh itu hendaklah umat Islam tetap beristiqamah atas ajaran Islam yang asal berdasarkan al-Qur’an dan al-Sunnah serta memelihara diri daripada keburukan pola hidup masyarakat lain mahupun pandangan negatif mereka terhadap Islam. Sikap sebeginilah yang dipuji oleh Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam di akhir hadis di atas: Maka berbahagialah orang-orang yang asing itu.


Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular