Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 14 Oktober 2010

YuSoF QaRDhaWi :KeWaJiPaN JiHaD pErLu DiBangKiTkaN SeMuLa


Syeikh Yusof Qordhawi menyatakan bahawa umat Islam harus menghidupkan kembali kewajipan jihad untuk membebaskan wiilayah Palestin di bawah kuasa Zionis.Kemerdekaan Palestin mesti dibayar dengan darah dan kita tidak boleh meninggalkan Palestin berjuang sendirian dan setiap muslim harus memainkan peranan masing-masing dalam mendukung saudara semuslim kita di Palestin.

Rasulullah SAW bersabda:
“Barangsiapa
yang tidak memerhatikan (memikirkan) masalah kaum Muslimin,
maka dia bukan dari golongan mereka”. ( Riwayat Baihaqi
dari Anas ).


Firman ALLAH:
“Wahai nabi! Kobarkanlah semangat para mukmin untuk berperang ,jika ada dua puluh orang yang sabar di antara kamu,nescaya mereka dapat mengalahkan dua ratus orang musuh,dan jika ada seratus orang yang sabar diantara kamu,nescaya mereka dapat mengalahkan seribu orang kafir,kerana orang-orang kafir itu adalah kaum yang tidak mengerti” (surah Al-Anfaal : 65)
sumber: era muslim

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular