Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 4 Disember 2010

Anda Sedang Simpan Pelacur Dalam Rumah

Astaghfirullahalazim.. apa yang saya tulis ni, pelacur? astaghfirullah.. Tapi itulah hakikatnya. Anda menyimpan pelacur dalam rumah. Selain itu, dalam rumah anda juga berlaku pelbagai aktiviti lucah. Tak cukup dengan itu, dalam rumah anda juga ada gejala sosial, ada kegiatan merompak, mencuri, samseng taik-kucing, dan 1001 maksiat sedang berleluasa dalam rumah anda, kerana itulah keluarga anda menjadi tidak kena.

Mengapa saya buat tuduhan tak berasas ini ya? Kerana memang betul-betul berlakupun dalam rumah anda... Jika tidakpercaya, inilah buktinya,

segala yang saya sebutkan tadi ada dalam Televisyen rumah anda.

Televisyen itu anda buka 24jam,anda menjamu anak isteri anda dengan maksiat2 setiapmasa. Anda dengarkan kepada mereka suara2 maksiat, anda tunjukkan kepada mereka cara2 melakukan maksiat. Anda bentuk jiwa dan karakter keluarga anda dengan TV iaitu dajjal kecil. Kerana itu,keluarga andamenjadi sebati dengan maksiat kerana sejak kecil lagi telah dididik dengan maksiat. Anak anda yang berusia 1 tahun telah pun dididik dengan Tv, sejak kecillagi dia pandai melakukan maksiat! Kerana itu tidak hairanlah jika sudah besar,dia menjadi bapa kepada segalakemaksiatan kerana sudah lama diasuh dengan maksiat. Boleh anda bayangkan?

Sejak anak anda kecil, sehingga anak anda dewasa, setiap hari 24jam dia dibentuk karakternya oleh TV, dia diasuh oleh TV. Kerana itu didikan anda dia tidakmahu ikut, didikan ustaz juga tidakmahu ikut,maka jadilah anak anda itu anak yang tidak dididik dengan agama. Akhirnya, anak anda tidak gemar dengan seruan-seruan agama. Bahkan merasa janggal dengan agama.

Hal ini berbeza dengan keluarga yang sentiasa dididik dan disebatikan dengan AL-Quran. Si ayah gemar membaca Quran, Si ibu gemar membaca kitab-kitab agama, anak-anak pula sibuk menuntut ilmu di masjid dan surau, akhirnya terbentuklah sebuah baitulmuslim yg akan membahagiakan seluruh dunia ini dengan Mardhotillah...

Musuhilah televisyen kerana ia adalah alat org yahudi untuk merosakkan keluaga anda. Sama2 lah kita jaga keluarga kita daripada dirosakkan. Meskpun ahli keluarga suka tengokTV, itu tidaklah patut menjadi alasan kita untuk tidak memberi kesedaran kpd mrk tentang keburukannya. Langkahpertama untuk berdakwah kpd keluarga ialah tunjukkan contoh teladan terbaik kpd mrk. Kitalah yg perlu terlebih dahulu membenci tv, kamudian barulah kita ajak mereka ikut jejak langkah kita untuk sama2 membenci tv. Disusuli dengan follow up yang berterusan..

Pengganti televsyen ialah Al-Quran sepatutnya.

Peringatan untuk pendakwah
Dalam bedakwah ini kadang2 kita bukan berdakwah tapi kita bermusuhan dengan orang pula. Itu silap.Dalam dakwah tidak boleh bermusuhan dengan orang, biarkan manusia menentukan samada mereka mahu hidupdalam kesesatan atau dalam cahaya Islam. Kita ialah pengajak dan pemberi petunjuk ke jalan yang benar, bukan pemaksa dan penghukum.

Katakanlah apa yang benar dengan berani dan jelas, nyata tanpa ragu-ragu lagi. Jangan menyembunyikan kebenaran dan membiarkan manusia hidup dalam kesesatan. Kita perlu katakan yang benar meskipun ada manusia yang tidak suka.Kemudian, berikan merekapilihan samada mahu ikut cahaya Islam atau nak ikut kesesatan. Orang yang enggan menerima dakwah dan tetap mahu hidup dalam kesesatan selalunya akan sedar juga suatu hari nanti, mereka tidak dapat menerima kebenaran itu dalam masa yang singkat tapi memerlukan masa yang lama untuk menerima kebenaran.

Janganlah kita mendoakan keburukan kepada orang yang enggan mengikut dakwah, tapi hendaklah kita memohon agar ALLAH MENGAMPUNI DOSA MEREKA KERANA MEREKA TIDAK TAHU.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hi, i just want to say hello to the community

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular