Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Ahad, 27 Mac 2011

Semua Bertanggungjawab Membantu Mujahidin

ALLAH berfirman pada surah Al-Anfal, "Sekiranya mereka meminta bantuan mu dlm urusan memerangi musuh untuk mempertahankan agama , maka kamu wajib membantu mereka"


Mujahidin bukanlah terrorist dan bukanlah pelampau. Tetapi merekalah insan yang benar2 beriman dan benar2 mempraktikkan ajaran dan syariat Islam. Kerana Jihad fi sabilillah adalah syariat Islam bukan sekadar pd zaman Nabi, bahkan kewajipannya berkekalan sehingga ke akhir zaman. Bahkan ia merupakan sunnah Nabi, dan ia diperkuatkan lagi dgn hukumnya sebagai fardhu. Bukan sekadar sunnah, malah fardhu.

Kini, dilihat syariat Islam dan sunnah Nabi ini iaitu jihd fi sabilillah kian hilang dihakis zaman, maka kita semuanya wajib untuk menghidupkan semula syariat Islam dan sunnah ini. Ia bukan sekadar sudah hilang dari pengamalan umat Islam, malah ilmu mengenai jihad juga sudah dihilangkan. Apatah lagi semangat jihad. Sebarang perbincangan mengenai jihad pula hanya dibahas mengenai jihad dari segi bahasa iaitu berusaha bersungguh-sungguh, manakala jihad dari segi istilah iaitulah perang terhadap org kafir untuk menegakkan Islam dan mempertahankan Islam tidak dibahaskan dan terus dipinggirkan dan dilupakan.

Maka, kita wajib menghidupkan semula syariat ini, jika ingin melihat dalil2 mengenai wajibnya jihad, maka lihatlah sendiri dalam surag al anfal dan at taubah. Bertapa pentingnya jihad dlm Islam sehingga mempunyai 2 surah yg khusus untuk jihad. Ingatlah, mujahidin yg ada perlulah kita contohi, kerana sabda Nabi: Islam bermula dalam keadaan asing dan akan pulang dalam keadaan asing, maka beruntunglah bg org yg asing.


Pembaca yg dirahmati ALLAH..
Mujahidin yang ada sekarang ini tidak mampu untuk mengalahkan musuh mereka meskipun mereka mempunyai keimanan yang jitu, krn mereka tidak mempunyai kekuatan dan kemampuan dari segi senjata canggih, ekonomi, perubatan, peralatan teknologi modern dan sebagainya. Manakala musuh2 Islam mempunyai persenjataan yg canggih, ekonomi yg kukuh, teknologi perang dan peralatan yg serba cukup.

Menyediakan semua kelengkapan untuk berperang itu adalah kefardhuan juga dalam Islam, berdasarkan surah al-anfal ayat 60.

Kita semuanya bertanggungjawab untuk membantu mujahidin dngan segala kemampuan yg kita ada. Tanggungjawab kita ini tidak akan tertunai sehinggalah musuh2 Islam itu berjaya dihalau. Kita akan ditanya oleh ALLAH kelak di atas tanggungjawab kita ini.

Selaku blogger,
Anda mempunyai peluang yang luas untuk menyebarkan tentang dalil2 dan kewajipan serta kelebihan2 serta adab2 jihad bahkan segala2nya mengenai jihad bagi menghidupkan semula syariat ini. Sebarkan juga mengenai berita2 mujahidin d setiap tempat.

Gerakan2 Islam,
berpeluang untuk mentarbiah pemuda2 untuk di hantar ke medan jihad dan memikul senjata bersama mujahidin, sepertimana yg dilakukan oleh ikhwanul muslimin.

Guru2, pensyarah, pendidik,
Berpeluang untuk meniupkan idiologi dan ruh jihad kepada murid2nya untuk ambil peduli dengan jihad dan berjihad dgn segala cara yang mampu utnuk membantu mujahidin di medan perang

Pelajar2,
Berpeluang utnuk melanjutkan pelajaran dlm bidang sains utk mempelajari cara membuat bom dan senjata perang yang cangih yang mampu menghancurkan musuh yg serba kuat. Melakukan persedian perang, menuntut ilmu sebanyak mungkin dgn niat untuk membantu agama dan untuk berjihad, meniupkan ruh jihad, memantapkan dan membentu peribadi diri menjadi peribadai Nabi dan mujahidin, dan banyak lagi..

Ilmuan,
berpeluang untuk mencipta senjata2 canggih utk diberikan kpdmujahidn, meniup semangat kpd mujahidin

Hartawan,
berpeluang memberikan hartanya kpd mujahidin utk membeli senjata dan membangunkan jihad

Imam masjid,
berpeluang untuk membangkitkan isu2 jihad di mimbar masjid dan menghidupkan semual syaruat jihad, meniuo semangat jihad kpd kaum muslimin utk memburu jihad

doktor,
berpeluang merawat mujahidin yg terluka

pemimpin Islam,
berpeluang untuk menubuhkan sebuah batalion mujahidn utk dihantar ke medan jihad membantu mujahidin d sana

Akhir kalam, semua umat Islam tidak patut hanya berdoa dan berazam semata2 tanpa usaha. Kita semuanya perlu berusaha untuk menunaikan kewajipan kita, krn ini syariat Islam, wajib itu jika dilakukan mendpat pahala besar jika ditinggalkan berdosa besar. Kita perlu untuk berjihad sekalipun kita akan dilabel sbg terrorist. Ini syariat Islam. Kita mesti berjihad semuanya untuk membantu mujahidin yg sedang berperang di sana , mereka memerlukan bantuan kita..


Saya sibuk, dalam kesibukan ini saya
mencuri masa untuk menghidupkan syariat Islam
yang perlu dihidupkan ini, maaf sekiranya pos
ini tidak berqualiti penulisannya, yg penting
mesejnya sampai kepada anda yang bertuah ini

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular