Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Jumaat, 20 Mei 2011

APAKAH JIHAD? (WAJIB TONTON CERAMAH INI)

Ust. Yazid Abdul Qadir Jawas - Makna Sebenar Jihad Di Sisi Ahlus Sunnah


(Tontonlah video ini sehingga ke episod yang terakhir agar anda mengetahui JIHAD)

Jihad merupakan syariat Islam yang wajib dilakukan pada setiap zaman. Yang menjadi masalah, umat Islam sendiri telah menghazafkan syariat JIHAD dari ISLAM. Walhal, JIHAD ini merupakan kemuncak Islam, seperti yang disebutkan dalam hadis NABI. Tanpa JIHAD, ISLAM takkan tertegak. Sirah Nabawiyah sendiri menunjukkan kita cara untuk menegakkan ISLAM.

Pada zaman ini, JIHAD memang jelas-jelas dihazafahkan(dihilangkan) atau diabaikan dari ISLAM. Hal ini bertentangan dengan hadis Nabi..

Sabda Nabi: "Tiada mengabaikan sesuatu qaum akan jihad melainkan ALLAH akan meratakan azabNYA keatas mereka" (HR Imam Mardawaih)


Memandangkan jihad itu wajib. Maka ilmu mengenai jihad wajib dipelajari. Persedian untuk berjihad, kekuatan untuk berjihad, semangat untuk berjihad juga perlulah dilakukan.
Ma la yutimmu illa bihi fahua wajib. Perkara yang apabila suatu kewajipan itu tidak mampu dilaksanakan melainkan sesudah melakukan perkara itu, maka melakukan perkara itu juga hukumnya wajib

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular