Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 7 Mei 2011

Hakikat Jihad Itu Best Dan IndahPerintah ALLAH:


"Hendaklah orang-orang yang menukar kehidupan dunia dengan kehidupan akhirat berperang di jalan Allah. Barangsiapa yang berperang di jalan Allah, lalu gugur atau memperoleh kemenangan maka kelak akan Kami berikan kepadanya pahala yang besar.Orang-orang mu'min yang mengutamakan kehidupan akhirat atas kehidupan dunia ini.

Mengapa kamu tidak mau berperang di jalan Allah dan (membela) orang-orang yang lemah baik laki-laki, wanita-wanita maupun anak-anak yang semuanya berdo'a : "Ya Tuhan kami, keluarkanlah kami dari negeri ini (Mekah) yang zalim penduduknya dan berilah kami pelindung dari sisi Engkau, dan berilah kami penolong dari sisi Engkau !".

Orang-orang yang beriman berperang di jalan Allah, dan orang- orang yang kafir berperang di jalan thaghut, sebab itu perangilah kawan-kawan syaitan itu, karena sesungguhnya tipu daya syaitan itu adalah lemah."
(An-Nisaa: 74-76)Post ini akan memaparkan kepada anda "bagaimanakah jihad?" Jihad itu pada hakikatnya bermaksud Al-Qitalu Fi Sabilillah. Begitu juga maksud jihad dari segi istilah dan syariat.Beginilah hakikat jihad>>>Video Real "Operasi-Operasi JIHAD" di Checnya:


Khabar Gembira Dan Jaminan Syurga Bagi Orang Yang Berjihad>>>“Allah Taala telah menjamin bagi orang yang pergi berperang fi sabilillah (untuk menegakkan agama Allah) dengan firmannya: Siapa yang pergi berjihad hanya semata-mata untuk membela dan menegakkan agamaKu, dan kerana iman kepadaKu, serta percaya kepada RasulKu; maka Aku menjamin bahawa aku akan masukkannya ke dalam Syurga (jika dia mati di medan perang) atau mengembalikannya pulang ke rumahnya membawa kemenangan, berupa pahala dan harta pampasan” (Hadis Riwayat Muslim)


Pembaca yang Dirahmati ALLAH,


Jihad itu tidak seteruk yang kita sangka insyaALLAH. Seperti mana mujahidin melaksanakan jihad, seperti itu juga kita akan laksanakannya. Sepertimana mujahidin berjihad dengan penuh berani dan semangat tinggi, seperti itu juga kita apabila berada di medan jihad kelak. Sepertimana mujahidin berjaya membunuh musuh2 ALLAH, seperti itu juga kita akan berjaya membunuh musuh2 ALLAH di medan jihad kelak.. InsyaALLAH.


Sepertimana mujahidin mencita-citakan syahid dan sabar serta teguh menghadapinya, seperti itu juga kita! ALLAHUAKBAR!!!

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah. Jihad memang baik. Tetapi ada hadis menyatakan iaitu 3 perkara yang Allah paling suka iaitu. 1. Solat di awal waktu. 2. Berbakti kepada ibu bapa. 3. Berjihad. Tetapi apabila islam telah diserang maka jihad adalah paling utama. Walaubagaimana pun hanya sekadar termampu olehnya. Paling lemahpun dermakanlah duit buat pejuang palestin.

al-khattab93 berkata...

Ada juga hadis yg mengatakan jihad amalan paling afdhal sesudah beriman.
Selain itu, meskipun jihad amaln ke tiga terbaik, itu hanya ketika hukum jihad itu fardhu kifayah. jk ia menjadi fardhu ain, mk ia lebih utama dari apa pun amalan.. Lemah itu bukan seperti yg difahami manusia sekarang ini, tapi lemah itu sepereti yg disebut dlam Quran, ialah org yg tempang, buta, dan sakit.

al-khattab93 berkata...

jihad bukan benda baik! Tapi, jihad benda wajib! Wajib kalu buat dapat pahala, kalau x buat BERDOSA

al-khattab93 berkata...

Jihad ini sebenarnya bukan lg fardhu kifayah , tp sudah fardhu ain! cuma anda shj yg tak tahu lg.

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular