Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Ahad, 15 Mei 2011

Intifadah Ketiga! 15/5/2011

Hamas menyeru umat Islam mendoakan kejayaan perjuangan intifadhah ke 3 mereka pada waktu solat subuh pada 15/5/2011. Pagi tadi, saya bangun subuh ketika orang sedang azan, lantas bergegas menyiap pakaian, mengambil wudhuk dan terus ke masjid untuk solat subuh berjemaah tanpa sempat menunggu rakan-rakan serumah.Ketika sedang dalam perjalanan, saya terdengar soeolah-olah imam sudah hampir menghentikan solat, lantas saya berlari ke masjid. Berlari punya berlari, apa bila sampai ke dalam masjid, imam terus memberi salam. Aduh!!! saya ketinggalan solat jemaah! Namun, saya menubat luka hati ini, dengan memegang bahu seorang rakan saya yang sempat berjemaah dengan imam, rakan saya pergi ke masjid awal sikit dari saya, dia menaiki motorsikal. Sedangkan saya berjalan kaki.


Apabila sedang membaca qunut, saya menambahkan doa qunut nazilah untuk mujahidin Palestin. Di akhir solat, saya mendoakan sebanyak-banyaknya untuk kemenangan Islam di Bumi Palestind dan tempat2 lain sekali.

Di sekolah, saya sebarkan kepda rakan2 tentang peristiwa intifadah ke tiga ini, rupa2nya sangat2 ramai yg belum tahu, almaklumlah, tidak masuk beriita tv.

Saya merasa sedih sangat kerana ketinggalan solat subuh berjemaah sedangkan hal itu adalah simbolik kepada kebangkitan Islam.

Akhir kalam,

Sabda Nabi: "Siapa yg tidak mengambil berat tentang permasalahan umat Islam (samada di Palestin, Iraq, Afghanistan, Pattani), maka dia bukanlah dari kalangan mereka"

Wahai pembaca, ayuh kita sahut seruan HAMAS! Lakukanlah solat subuh secara berjemaah di masjid! Dan jangan sesekali menghazafkan perintah jihad. Jangan sesekali mengabaikan pedang dalam Islam. Jangan melupakan perintah ALLAH ini. Hebohkanlan berita2 mengenai jihad Palestin dan negeri2 Islam yg lain di tempat anda

Sabda Nabi: Tidak mengabaikan sesuatu qaum akan jihad, melainkan ALLAH akan meratakan azabNYA keatas mereka


Gugurnya Syahid Pertama Inifadhah 3

Milad Samir Ayyash

Al-Quds - PIP: Seorang remaja Al-Quds pagi ini Sabtu (14 / 5) gugur syahid akibat luka yang diderita kerana tembakan Israel di kota suci tersebut. Ia menjadi korban syahid pertama dalam aksi Intifada 3 yang mulai meletus sejak kelmarin.

Sumber-sumber perubatan menyebutkan, kanak-kanak bernama Milad Samir Ayyash (14) dari baldah Silwan utara Masjid Al-Aqsa pagi ini gugur syahid di RS Sosial Islam "Al-Maqasid" di kampung At-Thour kerana luka yang dideritanya di bahagian perutnya oleh tembakan Israel dalam baku tembak terakhir Jumaat.

Jasad korban kanak-kanak ini dipindahkan ke rumahnya pada saat kawasan itu masih tegang dan menunggu penghantaran jenazah ke pemakaman.

Sebelumnya telah berlaku pertengkaran di sejumlah perkampungan di Al-Quds antara warga Palestin yang menggelar aksi Intifada 3 memperingati 63 tahun Nakbah Palestin dengan pasukan Israel. Akibatnya, 40 orang warga Palestin mengalami luka-luka akibat tembakan Israel baik dengan peluru tajam atau peluru kerana serta gas air mata. Para warga Palestin itu menyambut seruan aksi Intifada 3 yang di antaranya diseru melalui Facebook.
sumber: Infopalestina

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular