Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Jumaat, 6 Mei 2011

Kenapa Sebenarnya Obama Kata Osama Mati?

Osama memang wujud, namun wataknya sama sekali hanyalah direka-reka. Osama diciptakan wataknya sebagai pengganas yang merancang peristiwa 11 september, sekaligus membolehkan Amerika dan kuncu-kuncunya mengisytiharkan PERANG SALIB ke atas Islam.
Seperti yang pembaca sedia maklum, kejadian 11 september ini hanyalah pembohongan, konspirasi ataupun fitnah dajjal. Amerika sendiri yang merancang kejadian ini, untuk member kefahaman kepada dunia bahawa Islam itu pengganas."Janganlah sekali-kali kamu terpedaya dengan kebebasan orang-orang kafir bergerak di dalam negeri. Itu hanyalah kesenangan sementara, kemudian tempat tinggal mereka ialah Jahannam; dan Jahannam itu adalah tempat yang seburuk-buruknya". (Ali Imran : 196&197)


Apabila dunia faham Islam itu pengganas, maka Amerika akan ambil kesempatan ini untuk menyerang negeri2 Islam, yakni Afghanistan, Iraq dan mana2 negara Islam yang disukai. Dunia akan menyokong Amerika menyerang Islam kerana memahami Islam itu keganasan. Jika dunia belum memahami Islam itu keganasan, nescaya dunia akan memahami Amerikalah terrorist kerana menyerang negari2 Islam tanpa sebab. Kesimpulannya, Kejadian 11 september itu hanyalah konspirasi Amerika untuk menjadikanyya sebagai alasan memerangi Islam.

Kesannya ke atas umat Islam pula ialah, Umat Islam akan cuba mempertahankan nama agamanya daripada dikaitkan dengan keganasan. Amerika mengatakan Islam mengajar umatnya menjadi pengganas, kerana banyak perintah-perintah Jihad(perang) dalam Quran dan Hadis. Bahkan Islam mensyariatkan jihad (perang) ke atas kuffar harbi. Meskipun benar Islam mewajibkan perang keatas musuh, namun Islam mengajar adab-adab berperang. Umat Islam dilarang membunuh orang kafir yang tidak terlibat dalam peperangan, dilarang memusnahkan tempat ibadat, dan lain-lain. Yakni, Islam hanya melancarkan perang terhadap qaum yang memusuhi Islam. Orang kafir yang tidak terlibat dalam usaha memerangi Islam dijamin keselamatannya.


..Terpedaya dengan penipuan Amerika..Malangnya, apabila Amerika mengatakan Islam mewajibkan keganasan(jihad perang), maka ada umat Islam yang menjawab bahawa “Islam tidak mensyariatkan perang pun, sekiranya Islam mewajibkan perang, Islam mewajibkan perang terhadap nafsu, bukan perang terhadap musuh”. Ada juga yang mengatakan “Islam tidak galakkan umatnya berperang, kerana Islam lebih mengajar umatnya untuk menggunakan kelembutan dan hikmah” Kata-kata umat Islam ini sebenarnya telah menafikan kewajipan perang, padahal perang itu wajib.

Selain itu, kata2 mereka telah membuatkan hilangnya penumpuan dan persediaan perang. Ditambahi lagi, kata2 mereka telah membuatkan hilangnya semangat perang. Akhirnya, hilanglah pelaksaan perintah jihad ini, meskipun ianya wajib, namun hanya sedikit yang menyahutnya kerana memahami Islam tidak mewajibkan perang dan tidak menggalakkkan perang. Wahai pembaca, Islam memang mewajibkan perang, memang menggalakkan Kita untuk berperang untuk membela Islam yang ditindas.

Seperti mana Amerika mereka-reka cerita tentang keganasan Osama, seperti itu juga Amerika telah mereka-reka cerita tentang kematian Osama.

Yang menjadi persoalan,
Mengapa dahulunya Amerika kata Osama itu terrorist? Jawapan: Kerana Amerika ingin menyerang Islam.

Kini, mengapa pula Amerika (Obama) kata Osama(terrorist) telah mati? Jawapan: Krn Amerika ingin menghentikan perang salib keatas Islam.

Mengapa Amerika ingin menghentikan perang terhadap Islam? Jwapan: Kerana Amerika kini sudah lemah.

Jika Amerika berhenti memerangi Islam, apa akan terjadi? Adakah dunia akan aman? Jawapan: Dunia belum aman, kerana Israel akan menyambung tugas Amerika menyerang Islam
Apa akan terjadi apabila Israel menyerang Islam? Jwapan: Islam akan berjihad terhadap Israel(yahudi).. Ini merupakan tanda-tanda qiyamat. Ketika itu, batu dan pokok akan bercakap untuk membantu orang Islam memerangi yahudi. AKhirnya, Israel kalah. Maka, Islam menjadi agama yang memerintah dunia dari timur dan barat, menggantikan pemerintahan Amerika dan Israel.
Khilafah akan tertegak untuk kali kedua.

Perhatikanlah hadis ini
Hadith sahih riwayat Al-Bukharidan Muslim:
“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi disebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’,


Pembaca yang dirahmati ALLAH,

Adakah kita berpeluang untuk menjadi salah seorang insan yang terpilih berada dalam barisan pahlawan-pahlawan Islam yang akan mara berjihad memerangi Israel??? Ketahuilah, jumlah pahlawan-pahlawan Islam akhir zaman itu begitu sedikit dan mereka itu hanyalah calon-calon terpilih terbaik yang dipilih oleh ALLAH.

Apa yang dapat kita lakukan sekarang ini agar diri kita terpilih menjadi golongan mujahidin itu? Jawapannya: Perkasakanlah iman anda

Iman andalah akan menentukan tahap akhlak anda. Iman andalah yang akan menentukan ketinggian semangat jihad anda. Iman anda lah yang akan menyanggupkan anda berjihad di medan penderitaan.

Bagaimana ingin memperkasakan iman? Jawapan: Perbanyakkan amal soleh yang ikhlas semata-mata kerana ALLAH.

1 ulasan:

AzamHusni berkata...

MasyaAllah, penulisan yang baik sahabatku, saya setuju dengan saudara.. =)

Tingkatkan iman..Hayya 'alal jihad!!!

Jom!!

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular