Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 28 Mei 2011

Umat Islam Meninggalkan Tuntutan Perang (Siri1)


Jadi, apakah punca masalah ini?

Bagi sesiapa yang belum nampak situasi 'meninggalkan tuntutan perang jihad', maka saya akan nyatakan di sini bahawa ISLAM MEWAJIBKAN PERANG, ISLAM MENGGALAKKAN UMATNYA BERPERANG. BAHKAN ISLAM MENGHARAMKAN UMATNYA MENINGGALKAN PERANG.

Firman ALLAH: "Perangilah mereka itu (kafir harbi, iaitu kafir yang memerangi Islam dan yang bersekutu dengan usaha memerangi Islam) sehingga tidak ada fitnah(syirik) dan semua agama menjadi milik ALLAH (tiada agama lain yang memerintah dunia ini melainkan agama Islam)"

Firman ALLAH: "Siapkanlah untuk memerangi mereka apa sahaja kekuatan yang kamu mampu dan kuda2 perang"

Firman ALLAH: "Wahai para Nabi, berilah perangsang kepada orang beriman untuk berperang"

Sabda Nabi: "Siapa yang mati sedangkan dia belum pernah berperang dan belum pernah bercita-cita untuk berperang maka matilah dia dalam cabang munafiq" hadis shoheh

Sabda Nabi: "Tidak mengabaikan suatu qaum itu jihad, melainkan ALLAH akan meratakan azabNYA ke atas mereka"

Umat Islam kini tidak mengabaikan jihad nafsu, tapi mereka mengabaikan jihad perang. Kenyataannya, umat Islam mengabaikan jihad perang.

Ini hanyalah secebis dalil daripada Quran dan Hadis mengenai KEWAJIPAN BERPERANG DALAM ISLAM. Belum lagi dinyatakan KELEBIHAN DAN GALAKAN BERPERANG DALAM ISLAM. Namun, jika pembaca berminat untuk mengetahuinya, silakan baca artikel saya yang berjudul 'Ayat-Ayat Cinta Jihad'

Oleh itu, dalil ini sekaligus menimbulkan persoalan di hati kita. Mengapakah sesetengah umat Islam mengaku berpegang kepada Quran dan Hadis, tapi pada masa yang sama, mereka bukan sahaja tidak mempraktikkan tuntutan PERANG JIHAD, malah mereka menghalangi umat Islam yang lain daripada menunaikan KEWAJIPAN ini, bahkan mereka MENAFIKAN KEWAJIPAN PERANG! Walhal hukum menafikan kewajipan jihad ini membawa kepada kekufuran. Tidak cukup dengan itu, mereka tidak mahu menyebarkan ilmu mengenai JIHAD kepada umat Islam. Kesimpulan dari segala macam perbuatan mereka ini ialah KEWAJIPAN PERANG JIHAD DIABAIKAN.

Saya akan nyatakan di sini mengenai persoalan yang mereka timbulkan untuk MENGABAIKAN TUNTUTAN PERANG JIHAD.

1. Mereka kata:

Islam bukanlah agama yang ganas. Islam suka penganutnya berlemah lembut dan memaafi orang kafir.

Dalilnya: "Ud'u ila sabili robbika bil hikmati wal mau'idzatil hasanah" Jadi, Islam sebenarnya menganjurkan umatnya berdakwah dan berlemah lembut, bahkan Nabi sendiri apabila dibaling dengan najis, Nabi berlemah lembut dengan kafir itu. Bukannya Nabi terus pancung kepala kafir itu. Satu lagi, ketika dakwah Nabi ditolak di Thaif, bukan sekadar ditolak, malah penduduk negeri itu melontar Nabi dengan batu sehingga mengalirlah darah nabi sehingga memenuhi kasut Nabi. Kemudian malaikat jibril turun bertemu dengan Nabi dan mempelawakan dirinya untuk menghempap golongan kafir itu dengan gunung sekiranya nabi mahu. Tapi, Nabi tidak mahu malaikat bertindak ganas, sebaliknya Nabi memaafkan kafir itu. Ini membuktikan bahawa Islam bukanlah mahu umatnya berperang. Perang adalah jalan penyelesaian terakhir. Dalam erti kata lain, perang bukanlah perlu diutamakan. Ertinya, kita perlulah tidak berperang, sebaliknya kita perlulah berdakwah, dan menunjukkan akhlak mulia serta memaafi oranf kafir.

Ataupun pada makna yang sama, meskipun Amerika dan sekutu2nya sedang memerangi Islam, dan kita sendiri melihat jutaan nyawa umat Islam dibunuh dan disiksa, tapi kita tetap tidak perlu berperang.


Jawapan untuk persoalan ini:

Islam menganjurkan umatnya bertindak ganas. Islam suka penganutnya berperang dengan orang kafir yang memerangi Islam. Islam juga mengajar bahawa darah dibayar dengan darah.

Islam memang menganjurkan dakwah dengan hikmah. Namun hikmah itu sendiri bukanlah bererti lemah lembut. Itu yang pertama, yang keduanya adakah Islam menyuruh umatnya berlemah lembut dengan orang kafir yang memerangi Islam sekarang ini seperti yang anda fahami? Sudah tentu tidak, sebaliknya, Islam mengajar umatnya untuk bertindak balas terhadap kezaliman orang kafir terhadap Islam. Yang ketiga, benarkah Islam menganjurkan umatnya berdiam diri ketika orang kafir memerangi umat Islam seperti sekarang ini. Jika anda mengatakan sedemikian, seolah-olah anda menyuruh umat Islam merelakan kafir memerangi Islam. Seolah-olah anda tidak pernah baca dalm Quran dan Hadis mengenai tuntutan perang, sedangkan anda adalah orang berilmu.

Dalilnya: "uzina lillazina yuqotaluna biannahum zhulimu wa innallaha ala nashrihim laqadir"
Sekiranya anda mengatakan islam bukan agama yang ganas, dalam maksud Islam tidak menyuruh berperang, maka anda silap.

Dalil: "faiza laqitumul lazina kafaru fa dhorbar riqobi hatta iza astkhontumuhum"

ALLAH menyebut kalimah 'fadhorbar riqab' (pancunglah tengkok mereka). Mengapa ALLAH tidak menyebut (bila kamu berperang, maka panahlah mereka, atau balinglah batu kepada mereka)? Tapi, ALLAh sebut (pancunglah tengkok mereka) hal ini menandakan ALLAH menyuruh umat Islam memerangi kafir dengan sungguh2 dan dengan ganas. Bukanlah memerangi mereka dengan lemah lembut sehingga mereka mengalahkan Islam akhirnya.

Dalil: "ya ayyuhal lazina amanu qotilul lazina yalunakum minal kuffari wal yajidu fi kum ghilzhah"

ALLAH mengajar umat Islam memerangi orang kafir dengan ganas, bukanlah dengan lemah lembut.

Pada zaman Nabi, ada seorang yahudi yang tidak memerangi Islam dengan pedang, tapi dia menggunakan lidahnya untuk mengejek muallaf dan menghina Islam di hadapan khalayak ramai. Kesan dari ini, ramai di kalangan muallaf merasa malu dan hina, mereka hilang kebanggaan terhadap Islam, mereka juga terpesong aqidah dan akhirnya menjadi murtad dari Islam.

Hal ini jika dibiarkan dan dimaafi, maka rosaklah Islam. Maka, Sahabat Nabi mengmbil tindakan memnacung kepala si kafir itu sedangkan si kafir itu wanita, dan dia langsung tidak memegang pedang. Tapi, setelah itu apabila dikhabarkan kepada Rasulullah tentang perkara ini, maka Rasulullah menjawab: "Apabila kamu mendapati mana2 yahudi yang membahayakan Islam, maka bunuhlah dia"

Oleh itu, kita lihatlah pada realiti dunia hari ini, Sesungguhnya sekarang ini Amerika dan kuncu2nya mengisytiharkan perang terhadap Islam, bahkan telah banyak membunuh jutaaan nawa umat islam yang tidak berdosa. Jadi, anda mengatakan bahawa islam masih tidak menyuruh berperang lagi di saat ini???

Anda seolah-olah mengatakan "Biarlah mereka memerangi Islam sepuas-puasnya, jangan melawan!" Anda sebenarnya telah menolong Amerika mengalahkan Islam!!!!! Bertaubatlah segera!2. Kata mereka:

Islam bukanlah mahu umat Islam berperang

Jawapan:

Islam mahu umatnya berperang. Kerana itu ALLAh akan mengazab umatnya yang tidak mahu berperang. Kerana itu juga ALLAH menjanjikan balasan suirga bagi orang yang berperang

Dalil : "Illa tanfiru yu'azzibkum 'azaban alima"
Akhir kalam,
Ketahuilah bahawa Islam mahu umatnya berperang. Tapi yang tidak mahu umat islam berperang ialah musuh Islam. Oleh itu, mereka menjalankan konspirasi mereka terhadap umat Islam sehinggalah umat Islam sendirilah yang berusaha menjayakan kemahuan mereka.

Sekarang, memang konspirasi mereka telah berjaya kerana banyak sekali umat Islam yang memahami bahawa islam tidak mahu umatnya berperang. Wal hal, apabila umat Islam tidak berperang maka mudahlah Amerika mengalahkan Islam.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular