Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Sabtu, 4 Jun 2011

Dakwah Kearah Iman, Tolak dakwah Kearah Perang?

Ada orang beranggapan bahawa jika kita mahu mengajak orang islam, maka kita perlu mendakwahi mereka untuk menjadi orang yang beriman, dan tidak perlu langsung mendakwahi mereka untuk berperang, kerana jika mereka mempunyai iman nescaya mereka akan berperang dengan sendirinya sekiranya seruan jihad telah tiba.

Mereka kata lagi, jika ingin mengajak orang Islam berperang, maka kita perlu ajar mereka mencintai nabi, jika mereka cintai Nabi maka timbullah rasa cinta kepada Islam dan rasa ingin mempertahankan islam.

Jadi mereka kata, tidak perlu langsung mendakwahi manusia untuk berperang jihad.. Cukuplah mendakwahi manusia untuk beriman dan mencintai Nabi...

BENARKAH FAHAMAN MEREKA INI???

Sudah tentu tidak. Kerana ALLAh menyuruh mendakwahi (menyeru) manusia untuk berperang. "ya ayyuhan nabiyyu harridhil mukminina alal qital" maksudnya "Wahai para Nabi, berilah perangsang kepada orang beriman untuk berperang" al anfal.... Islam menyuruh umatnya diberikan galakan, seruan, dan didikan untuk berperang, bukannya menghalang mereka berperang, kerana itu haram "illa tanfiru yu'azzibkum 'azaban alima" maksudnya ;jika kau tak pergi berperang, nescaya DIA mengazabmu dgn azab yg pedih" at taubah...

Bukan sekdar itu, NAbi juga meyuruh kanak2 Islam diajar untuk berperang (memanah, menunggang kuda, berenang dan bermain pedang) Jika anda mengaku cinta kepada Nabi, maka ikutlah ajaran ALLAH dan NABI! Ajar kanak2 berperang :)

APA AKAN JADI JIA TIDAK MENDAKWAHI MANUSIA BERPERANG?

Jadilah umat Islam sebagai manusia yang mengaku beriman tapi menolak jihad qital, pada hakikatnya mereka bukanlah berperang, tp munafiq... banyak sirah2 nabi tentang org yg amal solah dan beriman tapi tidak berperang, maka dia dikira munafiq... Masuk neraka.

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular