Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Selasa, 7 Jun 2011

SERUAN JIHAD Di Pattani Telah Lama Memanggil!SERUAN JIHAD Dari Pattani

"Telah ratusan Tahun Patani bergelut dengan darah dan nyawa selama Ratusan tahun. Tapi kami tidak pernah mendengar kabar berita orang Malaysia tumbang dalam pertempuran. Padahal jarak antara Patani dan malaysia hanyak beberapa langkah sahaja..""Islam adalah negeri kita, tanah air kita, bangsa kita, keluarga dn kerabat kita. Di belahan bumi manapun syari’at Islam ditegakkan dn kalimat Allah ditinggikan, maka di sanalah negeri kita tercinta. Di bagian bumi manapun umat islam berada, maka mreka lah saudara kta dan bangsa kta."


"muslimin sudara ku... satu solan yg kita semo keno jwb di alam kubur"


"tengku mahyudin adalah tokoh / panglima perang asal patani yg berjuang membebaskan malaysia dari britis pada masa itu,, demi nyawa dan darah biliu sanggup berkorbar demi bebasnya malaysia dari tangan britis.. tapi kenapa setelah malaysia merdeka tak ada seorang pun yg sanggup berkorbar darah untuk negeri Patani..

saya sedih je..

dan saya pun tak ada harapan dari orang malaysia..""Dimana negara jiran kita? yang kuat pahlawan anggota nya? dimana saudara-saudari kita yang maju negara nya? . kolow Mindanao dan Sulu dekkat Patani kami bukan buta, bukan bisu, tetapi mendukung dengan darah bukan dengan halta.."Inilah diantara kata2 umat Islam Pattani dan Filipina..

Mengapa kewajipan jihad qital ini tidak dihidupkan sedangkan ianya WAJIB?????????????

Tanpa syariat jihad qital ini, sampai bila pun umat islam ini akan terus ditindas dan dibantai.

Berdosalah kita kerana tidak mahu menghidupkan kewajipan jihad qital!Firman ALLAH:

"Arodhiitum bil hayatid dunia minal akhirah? fama mata'ud dunia fil akhirati illa qolil, ILLA TANFIRU YU'AZZIBKUM 'AZABAN ALIMA" dari surah at-taubah

"wa a'iddu lahum mastatho'tum min quwwah wa min ribathil khoili turhibuna bihi 'aduwwullahi wa 'aduwwakum" al anfal ayat 60

"waqotiluhum hatta la yakuna fitnah wa yakunad dinu kulluhu lillah" al anfalhttp://www.youtube.com/watch?v=RK0p0xQe8I0


Sebarkan......

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular