Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 30 Jun 2011

Tidak Boleh Biar Saudara Kita Berjuang Sendirian

Kita di malaysia ditipu oleh kerajaan, mereka mengatakan negara kita aman... Tidak seperti negara2 saudara kita yang dijajah dan diserang oleh kafir2 harbi. Oleh itu, rakyat malaysia perlu bersyukur dengan nikmat keamanan... Dalam masa yang sama, mesej lain yang disampaikan ialah rakyat malaysia tidak perlu ambil tahu mengenai saudara2 mereka yang sedang berjuang itu.. tidak perlu tolong saudara2 mereka yang sedang ditindas itu kerana saudara2 mereka bukanlah satu negara dengan mereka, saudara2 mereka hidup di negara lain.

Islam mengajar bahawa siapa sahaja yang muslim, maka dia itu saudara kita sekalipun dia tidak hidup di negara kita. Nasionalism ini seolah-olah membasmi semangat persaudaraan Islam, hal ini seterusnya membuatkan umat Islam boleh terus dijajah dan ditindas dari kurun ke kurun tanpa mendapat kemenangan kerana umat Islam yang lain tidak menolong umat Islam yang diserang meskipun jaraknya dekat dan sekalipun umat Islam itu kuat dan ramai, kerana mereka telah dipisahkan persaudaraan kerana perpisahan sempadan negara.

Ada hadis nabi yang mengatakan Umat Islam di akhir zaman kelak mereka itu ditindas oleh orang2 kafir harbi, mereka sangat lemah dan musuh mereka hilang rasa gerun terhadap mereka.. Kemudian sahabat bertanya adakah umat Islam lemah kerana mereka sikit, maka Nabi jawab tidak, tapi umat Islam ramai tapi mereka itu meskipun ramai tapi tiada quality, mereka umpama buih dilautan...

Ada sesetengah pula, apabila diajak untuk berjihad di patani, mereka mengatakan "bagaimana kita mahu berjihad di sana sedangkan di negara kita sendiri lagi Islam belum menang?" Mereka tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku di negeri saudara mereka.. Saudara mereka berlawan dengan kafir harbi, sedangkan mereka tidak berperang dengan kafir, tapi hanya sedang berjuang melalui demokrasi untuk menjatuhkan kerajaan zalim dari kalangan muslim sendiri yang menolak hukum Islam dan menjunjung tinggi amerika, bahkan mereka dikatakan telah mengutuskan pasukan tentera malaysia ke afghanistan untuk membantu amerika memerangi pejuang Islam di afghanistan yang sedang berjuang mengusir penjajah.

Saudara2 mereka berjuang dengan nyawa, mereka belum sampai lagi dengan nyawa, tapi ada ramai di kalangan mereka yang telah ditangkap kerana perjuangan Islam dan ada yang dibunuh seperti di Memali. Ada pula yang menjawab "medan perjuangan Islam kita ialah di negeri kita sendiri, bukan di negeri orang lain.."

Kata2 mereka tidak menggambarkan semangat persaudaraan dengan saudara2 mereka yang sekarang ini sangat2 memerlukan bantuan mereka..!!!

INILAH PERKARA YANG PERLU DIUBAH!

OLEH ITU, SAYA MENYERU SIAPA SAHAJA YANG MEMBACA POST INI UNTUK BERUSAHA KERAS KARAH MENGHIDUPKAN SEMANGAT PERSAUDARAAN ISLAM SEKALIPUN SAUDARA KITA ITU BUKAN 'SATU MALAYSIA'

NABI AJAR KITA BAHAWA SELURUH UMAT ISLAM ITU IALAH SATU JASAD, SEKIRANYA MANA2 BAHAGIAN DARI JASAD ITU SAKIT, MAKA SELURUH JASAD TURUT MERASAI SAKITNYA.. BUKANNYA BERSYUKUR KERANA TIDAK DITIMPA SAKIT!

BUKAN SEKADAR PERLU MERASAI APA YANG SAUDARA2 KITA RASA, MALAH PERLU MEMBANTU MEREKA DAN JANGAN LUPA BAHAWA ISLAM MEWAJIBKAN JIHAD QITAL KEATAS KITA..

JIHAD QITAL BUKAN HANYA WAJIB DI SAAT NEGARA KITA DISERANG, MALAH JIKA NEGARA SAUDARA KITA DISERANG, DAN MEREKA MEMERLUKAN SERTA MEMINTA BANTUAN KITA DALAM URUSAN MEMERANGI MUSUH, MAKA KITA JUGA WAJIB BERPERANG BERSAMA MEREKA... JIKA TIDAK MAMPU, MAKA WAJIB MEMBERIKAN BANTUAN2 LAIN.

Ada juga yang mengatakan bahawa "jihad qital memang wajib kerana saudara kita di patani diserang, tapi bukan wajib keatas kita kerana kita orang awam, ianya wajib keatas tentera Malaysia." Tapi, masalahnya sekarang, tentera Malaysia bukan tentera yang memperjuangkan Islam, tapi mereka itu tentera yang memperjuangkan negara. Mereka bukan mahu mempertahankan Islam, mereka hanya mahu pertahankan negara malaysia.. Sekalipun jika tentera malaysia mahu berjihad, namun para pemimpin mereka dan perdana menteri malaysia tidak akan memberi arahan untuk berjihad, dan melarang tentera daripada berjihad serta menangkap terntera yang berjihad, kerena perdana menteri kata jihad ialah terrorism.

Ramai rakan2 saya dan masyarakat saya kini menganggap tidak bahawa jihad qital tidak wajib kerana tiada seorang ulama pun yang menyeru kearah jihad qital. Kini, kita MEMERLUKAN SYEIKH ABDULLAH AZZAM YANG BARU, beliaulah ulama yang menyeru umat ini berjihad qital, dikala dunia ini sunyi dari seruan jihad qital. Kebanyakan ulama menyeru jihad itu hanyalah jihad nafsu sahaja dan tidak menerangkan hukum wajibnya jihad qital. Kebanyakan ulama tidak menekankan kepentingan jihad qital.


ULAMA JIHAD... MENYERU KE ARAH JIHAD QITAL... ULAMA YANG SUKAR DICARI...

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular