Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Rabu, 3 Ogos 2011

Indahnya Kematian Dari Dunia Ini

Antara sifat orang munafiq ialah meninggalkan perang fi sabilillah. Mereka menyangka seandainya mereka berperang, maka mereka akan kalah dan mati. Oleh itu, mereka mengatakan pada mulut mereka, apa yang bukan pada hati mereka. Konon2nya mereka disibukkan oleh urusan menjaga hartta benda, keluarga dan sebagainya...

Punca sebenar mereka tidak berperang ialah lemah iman, ada penyakit hati dan ragu2 untuk pergi berperang.

Buat apa kita perlu ragu2 untuk berperang?
Allah telah menyediakan untuk kita kehidupan yg lebih baik dari kehidupan kita d dunia ini. yakni syurga. Terlalu banyak janji2 ALLAH terutamanya dalam surah al anfal dan at taubah..

Pergi berperang fi sabilillah bererti menempah syurga!
Alangkah cerdik orang yang kelihatan mencari mati itu...
Kerana dia pandai membezakan mana kehidupan hakiki dan mana yang duniawi..
Tiadalah kehidupan melainkan kehidupan d akhirat...
Dunia hanyalah permainan, tempat persinggahan..

Akhiratlah kehidupan yang sebenar..
Orang yang berjihad maka hidupnya yang fana ditukarkan kepada hidup yang sebenar..
Kehidupan yang tiada tolok bandingnya dgn nikmat kehidupan dunia ini..

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular