Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

Anda Diseru Menyertai Jihad Qital Demi Mengembalikan Kerajaan Islam Di Dunia Ini

~ Analisis Graf Kebangkitan Islam~

Get your own Poll! "Siapkanlah untuk memerangi mereka (iaitu untuk memerangi kafir harbi) apa saja kekuatan yang kalian mampu dan dari kuda-kuda yang ditambatkan untuk berperang (iaitu persiapan persenjataan yang hebat)(yang dengan persiapan itu) kalian menggentarkan musuh Allah dan musuh kalian serta orang-orang selain mereka yang tidak kalian ketahui sedangkan Allah mengetahuinya" (Surah al-Anfal ayat 60).
Get your own Poll! "Sesungguhnya yang akan meminta izin kepadamu (untuk tidak berperang) hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat, dan yang hati mereka (sangat) ragu-ragu. Oleh itu mereka sentiasa bingung teragak-agak dalam keraguannya. Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka, dan dikatakan (oleh Syaitan): "Tinggalah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal" " (At-Taubah: 45-46)

Jom Dapatkan Perkembangan Blog Ni!

Khamis, 22 Mac 2012

Fikrahku

Cara menegakkan Islam, ialah dengan peperangan dan pertumpahan darah. Kerana Islam tidak akan tegak selagi musuh masih ada, Islam tidak akan tegak selagi musuh membelenggunya, Islam tidak akan tegak selagi musuh dengan mudah mematahkan kebangkitan Islam dengan membunuh umatnya.

Dakwah Islam akan terhapus bila musuh datang menyerangnya, jadi, mustahil Islam akan tegak selagi musuh tidak diperangi.

Hanyasanya, kebangkitan Islam dapat tersebar dengan lancar bila umat Islam berjihad fisabilillah menghapuskan musuh-musuh yang membahayakan Islam. Hanya dengan ini sahaja kemaraan islam tidak tersekat dan tidak dapat dipatahkan. Tanpa peperangan, Islam tidak akan menang.

Inilah jalan yang Nabi lakukan dalam misi menegakkan Islam. Nabi telah mengerahkan umat Islam pergi berperang ketika mendapat berita bahawa kerajaan rom bercita-cita untuk menguasai bahagian utara Arab, kerana kemaraan Islam akan tersekat dengan adanya rom, oleh itu rom mestilah diperangi sebelum mereka mengancam kebangkitan Islam dan kelancaran dakwah.

Bahkan Nabi telah memerangi yahudi bani qainuqo’ dan membunuh semua tawanan lelaki manakala menawan semua tawanan perempuan dan kanak2. Jika Nabi tidak bertindak tegas dengan menghapuskan musuh, berkemungkinan besar kelancaran dakwah Islam akan tersekat bahkan mungkin akan gagal. Kerana bangsa yahudi amat-amat berbahaya kepada Islam.

Maka Islam ini tertegak ialah dengan peperangan dan pertumpahan darah, tiada cara lain yang dapat menegakkan Islam melainkan dengan peperangan. Cara lain selain perang akhirnya akan berakhir dengan kegagalan dan jalan buntu. Kerana musuh itu tabiatnya mematikan kelancaran dakwah, jika kita tidak mematikannya, maka kitalah yang akan mati.

Kita telah diperintahkan Allah supaya berperang sehingga tidak ada lagi gangguan atau sekatan terhadap Islam. Kita diperintahkan Allah supaya berperang sehingga timur dan barat tunduk kepada Islam dengan membayar jizyah atau mereka masuk Islam.

Sesiapa yang terbunuh kerana berperang menegakkan Islam, maka dia mati syahid, dijanjikan untuknya syurga andai hatinya ikhlas lillahi taala, dan dihapuskan seluruh dosanya kecuali dosa hutang, itupun tidak menghalangnya untuk masuk syurga kerana Allah akan melangsaikan hutangnya di padang mahsyar kelak.

Islam ini akan kuat bila umatnya tidak cinta dunia dan tidak takut mati, serta berkeinginan tinggi untuk berjihad fi sabilillah. Punca kehinaan dan kekalahan kita ialah kerana cinta dunia, takut mati serta meninggalkan perang sabil.

Maka peranglah jalannya, peranglah caranya, peranglah manhajnya, bersiaplah untuk perang.. bersiaplah untuk perang.. bersiaplah untuk perang..

Tiada ulasan:

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma

Fajar Kebangkitan Islam Sudah Menjelma
"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

Artikelku Yang Popular